Husk søknadsfristen 15.april 2023. Frist for søknader høsten 2023 annonseres senere.

Se hva vi har støttet

Her finner du en oversikt over prosjektene og aktivitetene vi har gitt bidrag til.

Kontakt oss

Neste søknadsperiode planlegges til 15.mars-15.april 2023

Medlemmer av stiftelsen

Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT)

Sparebankstiftelsen Nordvest gir en betydelig gave på kr. 500.000 til Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT). KNT er «allemannseie» på Nordmøre og når stiftelsen har som slagord «Med hjerte for Nordmøre» passer dette som en oppstartgave. KNT vil motta gaven fordelt på 2 år - 2022 og 2023 - og skal gå til prosjekt som kvalifiserer iht. stiftelsens kriterier (se www.sparebankstiftelsen- nordvest.no) for å motta støtte til gaver. KNT har et tilbud som virkelig fremhever Nordmøre som region fra fjord til fjell. Trim og opplevelse i godt samvirke er viktig for folkehelsa og KNT er i hovedsak bygd på dugnad og frivillighet, kriterier som appellerer til å motta gaver fra stiftelsen, sier Odd Einar Folland.

Familie på vei opp til Kvernberget

Kvernberget Opp

Sparebankstiftelsen Nordvest gir en gave på kr. 250.000 til Kvernberget Opp. Dette er et meget viktig prosjekt både for Kristiansund og Nordmøre som appellerer til tur og mosjon og styrker folkehelsa, sier Odd Einar Folland. Frivilligheten er også viktig i dette prosjektet og behovet er nå stort for å få fullført prosjektet og stiftelsen har derfor valgt å støtte dette prosjektet som en oppstartgave. Stiftelsen har som visjon «Hjerte for Nordmøre» og dette er absolutt et prosjekt for hele regionen og det vil bety mye for attraktiviteten til Kristiansund som regionby.

Hjertestarter

8 hjertestartere til frivilligheten

Sparebankstiftelsen Nordvest gir 8 hjertestartere til frivilligheten på Nordmøre. Gaven har en totalverdi på ca. kr. 200.000 og det skal gis en hjertestarter til et lag/organisasjon i hver av de 8 kommunene på Nordmøre som kvalifiserer for gaver fra stiftelsen. Inklusive i gaven vil det være bruk/opplæring. Stiftelsen har som visjon «Hjerte for Nordmøre» og har en logo som symboliserer et hjerte. Hva er da mer naturlig enn å støtte frivilligheten på Nordmøre med hjertestartere som oppstartgave fra stiftelsen. Leveransen vi skje i tett samarbeid med Røde Kors som både leverer hjertestarterne og kursingen. Vi vil komme tilbake til hvem som får hjertestarter i de enkelte kommunene, sier daglig leder Odd Einar Folland. Utvelgelsen vil skje i tett dialog med de lokale avdelingene i SpareBank 1 Nordmøre, Røde Kors og frivillighetens representanter i kommunene.

Nyheter

 • 3 menn med sjekk
  17/10/2022 - Sparebankstiftelsen
  Fordeler 3 mill. i gaver

  Frivilligsentralen fikk kr. 100.000 fra Sparebankstiftelsen Nordvest

  Les mer
 • Familie på vei opp til Kvernberget
  14/06/2022 - Sparebankstiftelsen Nordvest
  Sparebankstiftelsen Nordvest er i gang!

  Sparebankstiftelsen Nordvest lanserer sin hjemmeside 15.juni og det åpnes for søknader til allmennyttige formål i en søknadsperiode som strekker seg fra 15.juni-15.august.

  Les mer
 • Medlemmer av stiftelsen
  09/06/2022 - Sparebankstiftelsen Nordvest
  Nå skal det dryppe mer penger på frivilligheten

  Ny stiftelse snart klar til å drysse penger over frivilligheten.

  Les mer
 • strå
  25/05/2022 - Sparebankstiftelsen Nordvest
  Frivillighetens år

  I 2022 er det 200 år siden den første sparebanken ble etablert i Norge. 2022 er også Frivillighetens år.  Hvert år bidrar frivilligheten med over 140 000 årsverk i det norske samfunnet.

  Les mer